Aromoterapie    

 

Numai uleiurile distilate o singură dată au efect în proporţie de 100%.

Procedeul folosit pentru obţinerea uleiului este distilarea de mai multe ori a unei plante. 

Evident că după fiecare distilare vom avea un produs final mai slab calitativ. 

Trebuie să avem în vedere faptul că trebuie să folosim mai mult ulei atunci când produsul este mai slab calitativ. 

 

Clasificarea aromelor în funcţie de efectul lor 

• Arome care îmbunătăţesc respiraţia, cresc vitalitatea şi combat stările de depresie: anason, mentă, cedru, pin, eucalipt, brad pitic. 

• Arome care pot fi folosite în cazul tulburărilor de comportament sau în cazul unor stări de sensibilitate excesivă: ienupăr, muşcată, muşeţel, levănţică.

 • Arome care ajută la rezolvarea unor situaţii de conflict: anason, chimen, maghiran. 

• Arome care produc detensionare şi induc o stare de linişte: levănţică, floare de portocal, trandafir. 

• Arome cu rol afrodiziac: santal, ylang-ylang, muşcată. 

• Arome care înlătură mirosurile: levănţică, mirt, brad pitic.

 • Arome pentru împrospătarea aerului: mentă, eucalipt, levănţică. 

• Arome folosite pentru creşterea vitalităţii: lămâie, portocală, mentă

        Aromappeal

Organic Aromatherapy